Pulled pork i briochebröd

sep 28, 2021 | Fläsk, Kött

Till lunch åt jag pulled pork i brioche bröd med rödkål och picklade gurka. Jag trodde att tiden för pulled pork var förbi och att jag hade tröttnat på det men det var riktigt gott och jag kände att det här är en perfekt nu när hösten är här. Det som är då bra är att den sköter sig själv om du har mycket att göra. Perfekt till alla tillfällen lunch, fest, utflykt, middag, barnkalas…you name it!

Smoked pulled pork! 

2 kg fläskkarré, 2 msk flingsalt, 1 tsk nymald svartpeppar, 1 msk rökt paprikapulver, 2 st gula lökar, 1 st vitlök, 500 g rökig barbequesås, 2 dl stark köttbuljong.

Till servering: 

Brioche hamburgerbröd, Portionsbröd eller mjuka tortillabröd, grillad picklad rödkål och picklad gurka. Servera gärna en god coleslaw som tillbehör.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj och torka köttet.
  3. Blanda de torra ingredienserna och gnid in köttet med det.
  4. Häll lite olja i en stor ugnssäker gryta av järn.
  5. Lägg i köttet.
  6. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna och lägg runtom.
  7. Häll på barbequesås och buljong över köttet.
  8. Sätt på locket och låt köttet stå i nedre delen av ugnen 5 timmar.
  9. När det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så det faller isär.
  10. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och servera med tillbehören.

Recept från www.recept.nu Liselotte Forslin