Pumpa inför årets Halloween!

okt 15, 2013 | Okategoriserade

Trick or treat – Bus eller godis.

I bästa fall så har jag några russinpaket hemma när det är Halloween som barnen får när det ringer på dörren för jag vill inte ha några kastade ägg på huset. Jag är inte uppfödd med traditionen Halloween. Men som många andra går jag och tänder ljus på kyrkogården på ”Alla helgons dag”. Men traditionen ”Halloween” växer i Sverige och nu börjar man kunna köpa tillbehör i affärerna för att skapa stämning hemma. Spindelnät, döskallar, spindlar, pumpor m.m. Det är mysigt att få höstpynta lite och den orange färgen på pumpan lyser upp i mörkret. Vi har tillräckligt med spindelnät och fladdermöss i trädgården så vi pyntar bara med pumpor som vi skär ut i fina mönster. Jag hittade ett kul och för mig nytt sätt att utsmycka sin pumpa på (se nedan). Det sättet ska jag testa i år. Leta fram borrmaskinen och sätt igång!

Så karvar du din egen pumpa

Borra hålen innan du gröper ut pumpan för att få bästa stöd.

Skär ut ett lock, håll kniven på snedden för att locket ska få en kant att ligga på, och inte slinka ner i pumpan när du är klar.

Gröp ur pumpan.

Smörj gärna pumpan med vaselin eller annat fett, inuti och på skärsnitten när du är klar. Fettet förhindra att pumpan torkar ut och säckar ihop i förtid.

1.

2.

3.

4.

5.

Bildkällor: craftynest.com, handimania.com, offgridhomesweethome.blogspot.com, joyerickson.wordpress.com, www.chatelaine.com, ahealthysliceoflife.com, hdw.eweb4.com, gomodernvintage.com, skonahem.com