Quesadillas med svamp & tomat!

maj 19, 2020 | Gott och blandat, Varmt, Vego

Quesadillas med svamp & tomat!

4 quesadillas – 12 bitar

4 soft tortillabröd (helstmellanstorleken)

1 påse riven cheddarost (150 g)

1 gul lök, finhackad

Ca 8 champinjoner, skivade

Ca 15 körsbärstomater – gärna blandade sorter, skivade

Olivolja

Istället för att lägga dubbla bröd i pannan med fyllning emellan så föreslår jag att du ”gräddar” ett bröd i taget. När brödet är förgräddat, ta från plattan och lägg på fyllningen. Osten underst och sedan det andra. Inga mängder, det är ingen paj… Ställ sedan på plattan igen, på lite över medelvärme. Fyllningen är helt synlig och när osten har smält viker du ena halvan av brödet över den andra. Ungefär som du skulle vika över en omelett. Samma princip! Se upp bara så att du inte har för hög värme så att brödet bränns.

Flytta quesadillan från pannan till ett skärbräde. Tryck till runt kanterna så att de limmas ihop av osten. Skär i tre bitar. Låt svalna något och hugg sedan in. Receptet kommer från ”Två små kök”.

IMG_2926