Allt-i-ett på en plåt. Har du inte potatis så går det lika bra med vilka rotgrönsaker som helst. Lägg gärna med vitlöksklyftor med skalet på.
Prästostbiffar
4 dl kokt quinoa
3 ägg
3 dl riven lagrad prästost
1–1 1/2 dl ströbröd
salt och svartpeppar
Potatissallad
800 g delikatesspotatis, halverade eller andra rotgrönsaker
1 stort knippe dill, finhackad
2 dl kokta gröna linser
70 g gröna blad
Kaprisdipp
2 dl crème fraiche
2 msk kapris
salt och svartpeppar
Gör så här
- Prästostbiffar: Blanda quinoa med ägg och ost. Ha i lite ströbröd i taget tills du har en formbar smet. Salta och peppra. Ställ kallt i cirka 15 minuter. Forma smeten med lätt fuktiga händer till 12 jämnstora biffar. Lägg på en plåt och låt rosta tillsammans med potatis på 200° varmluft tills biffarna och potatisen har fått en gyllene yta, 25-30 minuter.
- Kaprisdipp: Blanda samman ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering.
- Servering: Toppa plåten med dill, gröna linser och blandade blad. Servera med kaprisdippen.
- Receptet kommer från kokboken Plåtmat. Jag rekommenderar den varmt.