Grillsäsongen är igång och i många trädgårdar tänds grillen sköna vårkvällar. En klassiker som alltid går hem är ”burgaren”. Men inte vilken som helst utan QUORNburgaren som ett riktigt gott alternativ till den vanlig hamburgaren. Eftersom jag älskar avokado blev jag väldigt glad när jag hittade ”avokadomajon” som finns med i receptet. En av mina älsklingskryddor är koriander och den smaksätter jag tomatsalsan med. Njut av vår och lycka till med årets grillsäsong!
Quornhamburgare med avokadomajonäs & tomatsalsa
4 quornhamburgare
4 hamburgerbröd
Avokadokräm:
1 avokado
2 msk majonnäs
2 msk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
salt och peppar
Tomatsalsa:
250 g cocktailtomater eller 2-3 vanliga tomater
½ röd chilifrukt
1 msk pressad lime
3 msk hackad koriander
1 msk olivolja
salt
Gör så här:
Börja med avokadokrämen: Mixa alla ingredienser och smaka av med citron, salt och peppar. Fortsätt med tomatsalsan: Hacka tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater, chili, limesaft, koriander och olivolja. Smaka av med salt.
Grilla på direkt värme tills hamburgarna fått en fin yta. Dela och grilla bröden. Montera burgaren med avokadomajonäs, salsa och sallad.
Tips! Picklade rödlök är gott till hamburgaren.