QUORNGRYTA MED BASILIKA & SOLTORKADE TOMATER!

jul 29, 2018 | Gott och blandat, Vego

Du behöver:

600 g QUORN GRYTBITAR

½ tsk salt

½ tsk peppar

2 msk rapsolja att steka i

3 vitlöksklyftor

1 gul lök

2 dl crème fraîche

2 dl matlagningsgrädde

0,5 vitt vin, matlagningsvin fikar fint

2 tsk soja

1 msk äppelcidervinäger

3 msk torkad basilika

2 msk grönsaksfond

2 msk dijonsenap

Smula gärna över lite torkad svamp om du har

Några strimlade soltorkade tomater.

Hacka lök och vitlök och stek dem sedan i rapsolja. Tillsätt grytbitarna och stek ytterligare 5 minuter på medelvärme. Tillsätt crème fraîche, matlagningsgrädde, äppelcidervinäger, soja, grönsaksfond, senap, basilika och soltorkade tomater. Smula gärna över lite torkad svamp om du har. Rör om så allt blandas väl och låt puttra 5 minuter. Servera med rostade potatis eller en god sallad.