Rabarber- och jordgubbspaj!

maj 18, 2015 | Bakning

Jag minns när jag var liten och drog upp rabarber hos min mormor och morfar. Sedan doppade jag stjälken i ett glas med socker. Redan innan jag hade smakat på rabarbern så visste jag att det skulle smaka både sött och surt med skräckblandad förtjusning. Igår så gjorde jag och min son en rabarberpaj med lite jordgubbar vi hade över. Vi fick oväntat besök men som tur var hade vi den goda pajen vi kunde bjuda på.

shutterstock_278603558

Recept från recept.nu 

Ingredienser 

100 g smör, 3 msk strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn

FYLLNING: 400 g späd rabarber (ca) 0,5 l skivade jordgubbar 1,5 dl strösocker 1,5 msk potatismjöl

TILL SERVERING: lättvispad grädde

Gör så här Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen. Grädda pajen på 225° i ca 15­-20 minuter. Servera med lättvispad grädde.

shutterstock_193248380