Rabarbermarmelad smaksatt med vanilj och kardemumma!

jun 6, 2016 | Okategoriserade

Helt matt i pälsen efter en intensiv dag med allt från fotbollsturnering till rabarbermarmeladskokning. Här kommer receptet jag utlovade! Natti, natti! 

Ingredienser till rabarbermarmelad

450 gram rabarber

300 gram syltsocker

1/2-1 tsk vaniljpulver 

15-20 stötta kardemummakärnor

Gör så här 
1. Smält rabarbern på låg värme i kastrullen och mosa lite lätt.

2. Häll ner sockret lite i taget och låt koka upp.

3. Smaksätt med vaniljpulver och kardemumman. 

5. Låt puttra i ca 10-15 minuter och gör ett marmeladprov.

6. Om marmeladen verkar klar häll upp i burkar och låt svalna.

Marmeladprov
Häll upp en klick marmelad på en assiett och dra igenom marmeladen med en sked. Om marmeladen inte glider tillbaka igen är den klar.