Räkmackans dag!

okt 13, 2023 | Havet, Skaldjur

Vissa glider runt på en räkmacka medan andra halkar in på att bananskal. Oavsett är det räkmackans dag idag och den firar vi. En räkmacka passar vid alla tillfällen skulle jag säga. Frukost, lunch, middag. Födelsedagar, begravning, utflyktsmacka, lyxigt fika. Ät och njut!

4 personer
Ingredienser
  • 1 kg räkor (helst färska)
  • 4 ägg
  • smör
  • 4 skivor bröd
  • 2 avokado
  • 1/2 halv paprika
  • Några körsbärstomater
  • sallad, valfri
  • 4 msk majonnäs
  • 1 st citron
  • dill
  • svartpeppar
  1. 
Om räckorna är frysta, tina räkorna och skala dem. ­Hårdkoka äggen och låt dem svalna. Skala och skiva äggen. Skölj och torka salladen. Kärna ur och skiva avokadoköttet. Kärna ur och strimla paprikan. Skölj och dela körsbärstomaterna.
  2. Montering: Stek eller rosta brödet, bred smör på varje brödskiva. Fördela sallad, några skivor ägg, avokado, paprika och några tomater. Toppa rejält med räkor på brödskivorna. Ringla över majonnäs, en skiva citron och dill. Krydda med salt och svartpeppar. Ät och njut!

 

 

räkmacka