Rårakor som snacks

jan 13, 2023 | Gott och blandat, Snacks

En klassiker som är försvinnande god. Variera storlek beroende på om det är en varmrätt eller som snacks till drinken. Lätta att förbereda. Stek dom i förväg och värm sedan på dom i ugnen strax innan servering. Servera gärna med ett glas gott bubbel med eller utan alkohol.

Ingredienser 4 stora eller 12-16 små rårakor

  • 600 g potatis
  • Smör
  • Salt & peppar

Tillbehör:

  • Smetana eller Creme fraiche
  • Fint hackad rödlök
  • Löjrom/stenbitsrom
  • Ev lite pressad citronsaft
  • Dill

Gör så här:

  1. Riv potatisen grovt och blanda med salt. Låt stå en stund. Krama ur all vätska.
  2. Ta en liten klutt potatisriv till varje råraka och stek i smör. Stek i plättjärn eller vanligt stekpanna.
  3. De ska bli gyllene och frasiga i kanten men vara lite mjuka i mitten.
  4. Lägg upp och toppa med smetana, löjrom, rödlök, av lite pressad citron och garnera med lite god dill.