En klassiker som är försvinnande god. Variera storlek beroende på om det är en varmrätt eller som snacks till drinken. Lätta att förbereda. Stek dom i förväg och värm sedan på dom i ugnen strax innan servering. Servera gärna med ett glas gott bubbel med eller utan alkohol.
Ingredienser 4 stora eller 12-16 små rårakor
- 600 g potatis
- Smör
- Salt & peppar
Tillbehör:
- Smetana eller Creme fraiche
- Fint hackad rödlök
- Löjrom/stenbitsrom
- Ev lite pressad citronsaft
- Dill
Gör så här:
- Riv potatisen grovt och blanda med salt. Låt stå en stund. Krama ur all vätska.
- Ta en liten klutt potatisriv till varje råraka och stek i smör. Stek i plättjärn eller vanligt stekpanna.
- De ska bli gyllene och frasiga i kanten men vara lite mjuka i mitten.
- Lägg upp och toppa med smetana, löjrom, rödlök, av lite pressad citron och garnera med lite god dill.
