Rawfoodtårta med chokladkräm! Så god!!!

aug 12, 2014 | Okategoriserade

Har du bara nötter och torkad frukt hemma och du har glömt att baka den där gräddtårtan till kalaset. Lugn, bara lugn, här kommer ett gott recept på en ”freestylad” tårta som syrran mixade ihop. Galet god! Ps. Jag kan avslöja att min dotter åt en bra bit och tyckte den va VÄLDIGT god.

Rawfoodtårta

Ett gäng valfria nötter, antingen blandar du hej vilt av det du har hemma eller så väljer du två sorter. cashewnötter, valnötter, hasselnötter,mandel.
Torkad frukt, ta vad du har hemma. dadlar, russin, tranbär, gojibär, fikon.

Avokado, kakao och dadlar.

Antalet nötter och frukt är svårt att ange men tänk att dom ska täcka ett botten på en form och bli ca 1 cm tjock. Börja med att mixa nötterna tillsätt sedan lite frukt för att få rätt konsistens. Eventuellt kan en gnutta vatten behövas. ”Degen” ska inte bli för kladdig men ändå lätt att trycka ut i formen. Smaksätt gärna med kardemumma. Tryck ut degen i valfri form men jag rekommenderar en springform där kan kan ta bort kanten runtom.
Mixa nu en stor urgröpt avokado några dadlar och 1 msk kakao. Smaka av. Behövs mer sötma eller mer kakaosmak. Tillsätt mer av vad du behöver och mixa igen. Om du har en stor form kan du behöva dubbla avokadoreceptet. Det här receptet handlar mycket om att smaka av och bestämma själv hur man vill att det ska smaka. Bred ut den härliga chokladkrämen på tårtbotten och toppa gärna med färska bär. Servera den i kyl tills den ska serveras.

IMG_1482.JPG