Rester med sjyssta gester!

okt 15, 2015 | Okategoriserade

Visst känns det galet att slänga mat. Om vi får några middagsrester gör vi matlådor som vi gärna äter till frukost eller lunch dagen efter. Är det väldigt lite rester, bara lite skrap på tallriken ger vi det till hönsen som i sin tur ger tillbaka ägg. Det känns bra. Jag läste om ett bra tips som tål att upprepas. Av rester kan man göra en god pytt-i-panna, eller en smarrig omelett. Om du har mycket rotfrukter, gör en god gratäng. Kasta ej bruna bananer, de är perfekta till smoothies eller glass. När kylskåpet och kompostbacken gapar tomt ser jag det som ett plus i kanten, för då vet jag med säkerhet att maten blivit uppäten. Sen är det alltid en utmaning att få ihop en middag utifrån det man har hemma. Det roliga är att det oftast blir kombinationer av mat som man kanske inte testat tidigare. Eller en möjlighet att äta upp den maten som är i frysen. Dagens recept är från en lunch för någon helg sedan då vi fick oväntat besök. Det blev ett plock av vad vi hade hemma.

IMG_9714Kokta polkabetor och matvete från dagen innan fick bli en grund till den här salladen. Den innehåller också fetaost, grönkål, ruccola och toppades med ringblomsblad, olivolja, salt och peppar.

IMG_9719

Blomkål, morötter och vitkål med en god tzatziki.

IMG_9720

 

Mozzarella varvat med tomater toppades med god olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Ugnsbakad potatis med timjan och rosmarin.