Efter en intensiv vecka så bjöd goda vänner på en härlig middag. Vi bjöds på rimmad torsk med rostad färskpotatis. Här kommer ett recept på rimmad torsk. Lika gott
Rimmad torsk
- 4 port torskrygg (à 140 g) 1 1/2 msk salt
- 2 tsk strösocker
- 5 dl vatten
Gör så här
- Tina torskryggen om den är fryst.
- Rimmad torsk: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 1 timme.
- Sätt ugnen på 125°C.
- Rimmad torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperatur är 56°C.
Rostad färskpotatis
Du behöver
- 18 färskpotatisar
- 1 msk raps- eller olivolja
- 1 tsk salt, gärna flingsalt
- (några kvistar timjan eller rosmarin)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan.
- Rosta potatisen i 20–30 minuter beroende på storleken. Strö över salt och eventuellt någon örtkrydda.
Servera med lätt kokt sparris, späda morötter och blomkål i mindre bitar. Lägg upp torsken på ett stort fat. Lägg grönsakerna på torsken. Toppa med fint hackad rödlök som legat och dragit i rödvinsvinäger. Servera med rostad färskpotatis och valfri sås. Njut!