
Rimmad torsk
- 4 port torskrygg (à 140 g) 1 1/2 msk salt
- 2 tsk strösocker
- 5 dl vatten
Gör så här
- Tina torskryggen om den är fryst.
- Rimmad torsk: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 1 timme.
- Sätt ugnen på 125°C.
- Rimmad torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperatur är 56°C.
Rostad färskpotatis
Du behöver
- 18 färskpotatisar
- 1 msk raps- eller olivolja
- 1 tsk salt, gärna flingsalt
- (några kvistar timjan eller rosmarin)
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan.
- Rosta potatisen i 20–30 minuter beroende på storleken. Strö över salt och eventuellt någon örtkrydda.
Servera med lätt kokt sparris, späda morötter och blomkål i mindre bitar. Lägg upp torsken på ett stort fat. Lägg grönsakerna på torsken. Toppa med fint hackad rödlök som legat och dragit i rödvinsvinäger. Servera med rostad färskpotatis och valfri sås. Njut!