Rimmad torsk med sparris & rostad färskpotatis!

maj 31, 2021 | Okategoriserade

Rimmad torsk

  • 4 port torskrygg (à 140 g) 1 1/2 msk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 5 dl vatten

Gör så här

  1. Tina torskryggen om den är fryst.
  2. Rimmad torsk: Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 125°C.
  4. Rimmad torsk: Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperatur är 56°C.

Rostad färskpotatis

Du behöver

  • 18 färskpotatisar
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • (några kvistar timjan eller rosmarin)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan.
  3. Rosta potatisen i 20–30 minuter beroende på storleken. Strö över salt och eventuellt någon örtkrydda.

Servera med lätt kokt sparris, späda morötter och blomkål i mindre bitar. Lägg upp torsken på ett stort fat. Lägg grönsakerna på torsken. Toppa med fint hackad rödlök som legat och dragit i rödvinsvinäger. Servera med rostad färskpotatis och valfri sås. Njut!