Riven inlagd gurka! ” Bäst i test”

sep 19, 2019 | Vego

fullsizeoutput_444e

Riven inlagd gurka

  • 1 ½ kg inläggningsgurka, det funkar med slanggurka också.
  • ½ kg gul lök
  • 1 knippa dill + ett par dillkronor

Lag

  • ½ kg socker
  • 4 dl ättika, 12 %
  • ½ dl salt
  • 2 påsar gult senapsfrö, ca 50 g

Gör såhär

  1. Koka upp ingredienserna till lagen så att sockret smälter. Ställ att svalna.
  2. Tvätta gurkorna noga. Skala löken. Skölj dillkronorna. Skär dillen fint.
  3. Enklast är att låta en matberedare med rivtillsats göra jobbet. Riv gurkor och lök grovt. Lägg upp i en skål och häll över lagen tillsammans med dill och dillkronor. Rör om och låt stå en stund innan rivet läggs på burk.
  4. Gurkan är god redan efter några timmar, men tjänar på att stå några dygn innan den börjar användas.

Mycket populär som sagt och en del i hemligheten är nog den relativt stora andelen lök. Mycket senapsfrö och en hel del dill dessutom. Gott om smak helt enkelt.

Fm6KvjVQRCSh4kSAazqhwg lj0ePqxxT5eyBJqql%6lRQ
or8mg0V7R9S5SPVRYi0vJw