Rivstarta veckan med en polka!

aug 18, 2014 | Okategoriserade

Imorse var det en liten chock när klockan ringde kl 06.00. Hela sommaren har vi vaknat av oss själva och tagit dagen som den kommer. Nu är det vardag och rutiner igen (vilket är ganska skönt). Skolväskor som ska packas, plocka fram varmare kläder och ta på sig strumpor igen. Nu börjar hösten närma sig. Dags att börja tänka på härliga maträtter som kan göra din vardag lättare och godare. Men för mig är inte sommaren riktigt slut än. Den är lite som en karamell som man vill suga på länge. Så varför inte göra en tårta toppad med polkagris för att fira att vardagen är igång igen och som är perfekt till barn.

PS. Om du kan så dansa gärna en polka med dina nära och kära under tiden långpannan är i ugnen. Lycka till!

POLKAGRISTÅRTA! Det här är en tårta med polkagrisar i grädden gillas av både stora och små. Receptet kommer från Arla.

Receptet gäller för 10 bitar

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3⁄4 dl potatismjöl
  • 1 1⁄2 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 100 g polkagrisar
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Låt kakan kallna. Hacka eller stöt polkagrisarna grovt i en mortel. Vispa grädden. Blanda ner nästan allt polkagrishack i grädden. Dela kakan i 3 delar. Lägg delarna ovanpå varandra med grädde emellan och ovanpå. Strö över resten av polkagrishacket.

Bilden kommer från polkagrisfabriken som ligger i Gränna. Franssons polkagrisar.