Världens godaste pizza enligt mig. Perfekt som en måltid eller på buffébordet. Rödbetor och getost gifter sig fint. Ringla gärna över lite honung för lite extra sötma.
Rödbetspizza
Ingredienser till 1 pizza
Köp en färdig pizzabotten eller gör din egen.
Topping:
- 1 rödlök
- 1 msk smör
- 2 tsk balsamico
- Salt, svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 5 st kokta rödbetor
- 1 bit getost, ca 75-100 g
- 1 msk pumpafrön
- En näve valnötter
- ev 1 msk honung
- Svartpeppar
- Rucolasallad
- Sätt ugnen på 220 grader, eller enligt förpackningen på pizzadegen.
- Skiva löken och fräs den i smöret, tillsätt balsamico, salt och peppar och låt det fräsa på svag värme tills löken är mjuk.
- Skiva rödbetorna och lägg på, smula över getosten och toppa med pumpafrön och valnötter.
- Ringla olivolja över pizzadegen.
- Värm honungen lite och ringla den över pizzan, avsluta med svartpeppar.
- Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
- Toppa med rucolasallad, servera direkt.