Rödbetspizza med chèvre!

jan 18, 2022 | Vego

Världens godaste pizza enligt mig. Perfekt som en måltid eller på buffébordet. Rödbetor och getost gifter sig fint. Ringla gärna över lite honung för lite extra sötma.

Pizza med rödbetor och chèvre
Rödbetspizza

Rödbetspizza

Ingredienser till 1 pizza

Köp en färdig pizzabotten eller gör din egen. 

Topping:

  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk balsamico
  • Salt, svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 5 st kokta rödbetor
  • 1 bit getost, ca 75-100 g
  • 1 msk pumpafrön
  • En näve valnötter
  • ev 1 msk honung
  • Svartpeppar
  • Rucolasallad
  1. Sätt ugnen på 220 grader, eller enligt förpackningen på pizzadegen.
  2. Skiva löken och fräs den i smöret, tillsätt balsamico, salt och peppar och låt det fräsa på svag värme tills löken är mjuk.
  3. Skiva rödbetorna och lägg på, smula över getosten och toppa med pumpafrön och valnötter.
  4. Ringla olivolja över pizzadegen.
  5. Värm honungen lite och ringla den över pizzan, avsluta med svartpeppar.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  7. Toppa med rucolasallad, servera direkt.
IMG_4790
IMG_4786