Rödbetsröra, fetaost & kikärtor på Libabröd.
Gott till lunch eller utflykt.
4 portioner
4 libabröd
Kryddiga kikärtor
1 förpackning kikärtor, ca 400 g, sköljda och väl avrunna
olivolja till stekning
1 tsk korianderfrö, eller malen
1 tsk spiskumminfrö, eller malen
1/2 tsk gurkmeja
Rödbetskräm med feta
2 medelstora kokta rödbetor
50 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk balsamico
Dessutom
100 g fetaost, smulad
2-3 grönkålsblad, finstrimlade, mittsträngen bortskuren
olivolja
ev koriander- och myntablad
flingsalt och nymald svartpeppar
- Mortla koriander- och spiskumminfrö om du använder hela.
- Hetta upp lite olja och stek fröna lätt.
- Lägg i kikärtorna och stek dem på ganska hög värme ett par minuter.
- Rör i gurkmeja och salta och peppra väl. Ta av från värmen.
- Skala och skär rödbetorna i tunna skivor och mixa slätt med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
- Krama grönkålen med lite olivolja och flingsalt med rena händer så den blir mjuk.
- Bred rödbetskräm på bröden, lägg på kikärtor, smula över lite feta och strö på grönkålsblad och örter.
- Salta och peppra och vik ihop och ät.
- Recept Liselotte Forslin