Rödbetsröra, fetaost & kikärtor på Libabröd

maj 6, 2019 | Gott och blandat

Rödbetsröra, fetaost & kikärtor på Libabröd.

Gott till lunch eller utflykt.

4 portioner

4 libabröd

Kryddiga kikärtor

1 förpackning kikärtor, ca 400 g, sköljda och väl avrunna

olivolja till stekning

1 tsk korianderfrö, eller malen

1 tsk spiskumminfrö, eller malen

1/2 tsk gurkmeja

Rödbetskräm med feta

2 medelstora kokta rödbetor

50 g fetaost

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk balsamico

Dessutom

100 g fetaost, smulad

2-3 grönkålsblad, finstrimlade, mittsträngen bortskuren

olivolja

ev koriander- och myntablad

flingsalt och nymald svartpeppar

 

  • Mortla koriander- och spiskumminfrö om du använder hela.
  • Hetta upp lite olja och stek fröna lätt.
  • Lägg i kikärtorna och stek dem på ganska hög värme ett par minuter.
  • Rör i gurkmeja och salta och peppra väl. Ta av från värmen.
  • Skala och skär rödbetorna i tunna skivor och mixa slätt med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
  • Krama grönkålen med lite olivolja och flingsalt med rena händer så den blir mjuk.
  • Bred rödbetskräm på bröden, lägg på kikärtor, smula över lite feta och strö på grönkålsblad och örter.
  • Salta och peppra och vik ihop och ät.
  • Recept Liselotte Forslin

IMG_7165 IMG_7174