Rödbetsvegetti med gratinerad chèvre
Ingredienser (6 portioner)
- 1 påse rödbetsvegetti (250 g)
- En näve bladspenat
- Chèvre eller 2 skivor per person om den mindre sorten används, ca 75 g per person
- 3 msk flytande honung
- 1 röd chilifrukt eller torkade chiliflakes
- 1 påse pinjenötter (50 g)
Dressing
- 4 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt och peppar
Så här gör du
- Lägg ostskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite honung. Kärna ur chilin och strimla över ostskivorna eller strö över lite chiliflakes. Gratinera i ugn på 225 grader.
- Lägg vegettin i en skål. Häll på olivolja, balsamvinäger, salt, peppar, den tunt skivade rödlöken och en näve bladspenat. Blanda runt.Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa med med den gratinerade chèvren och pinjenötter. Njut!