Rödbetsvegetti med chèvre

mar 17, 2019 | Gott och blandat, Vego

Rödbetsvegetti med gratinerad chèvre

Ingredienser  (6 portioner)
  • 1 påse rödbetsvegetti (250 g)
  •  En näve bladspenat
  • Chèvre eller 2 skivor per person om den mindre sorten används, ca 75 g per person
  • 3 msk flytande honung
  • 1 röd chilifrukt eller torkade chiliflakes
  • 1 påse pinjenötter (50 g)

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Lägg ostskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite honung. Kärna ur chilin och strimla över ostskivorna eller strö över lite chiliflakes. Gratinera i ugn på 225 grader.
  2. Lägg vegettin i en skål. Häll på olivolja, balsamvinäger, salt, peppar, den tunt skivade rödlöken och en näve bladspenat. Blanda runt.Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa med med den gratinerade chèvren och pinjenötter. Njut!

IMG_6843