Rostad fruktsallad

apr 4, 2019 | Frukt, Sött

p2rRFBYYSOOc1YEbQkFX2w

ROSTAD FRUKTSALLAD

4 portioner

  • 800 g frukt och bär t.ex jordgubbar, kiwi, persikor, aprikoser, hallon m.m
  • 2-3 msk kokosflingor
  • 100 g vit choklad, riven

SÅS

  • 2 dl fet crème fraiche
  • 1 tsk äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skölj, ansa och skär frukten i bitar. Lägg frukten/bären på en klädd plåt. strö över kokosen och den rivna chokladen. Rosta i mitten av ugnen i ca 10 minuter till chokladen smält och kokosen fått lite fin färg.

SÅS

  • Vispa crème fraichen hårt med en elvisp och smaka av med vaniljpulver. Servera tillsammans med frukten.

Tips! Toppa gärna med rostade nötter. Receptet är inspirerat från kokboken ”PLÅTMAT”

fullsizeoutput_3d34