Fantastisk melonsallad

sep 1, 2015 | Frukt, Gott och blandat, Vego

Jag älskar rutiner. Jag vet att älska är ett starkt ord men i det här fallet känner jag så starkt så att älska måste få vara med. Klockan ringer samma tid varje morgon, barnen äter oftast samma frukost. Lämning och hämtning och sedan diverse aktiviteter. Laga mat, dansa lite, diska, stryka och däremellan hinna andas och flörta lite med sin man. Till sist när all tvätt är vikt, diskmaskinen surrar och det är tyst i huset får jag ta en kopp te och möta min man över ett parti schack. Det är då vardagen är som bäst. Allt flyter, alla mår bra och är nöjda och somnat gott. Det är vardagslyx om något. Men för att vardagen ska flyta på så kan man behöva lite hjälp på traven med allt möjligt. Till exempel en veckomeny som jag skrev om i förra veckan. Den här veckan får ni freestyla i köket bäst ni vill. På fredag kommer en ny meny inför nästa vecka.

Dagens recept får mig att längta till varma lata sommardagar, en fantastisk melonsallad för än finns det gott om sjyssta meloner i butikerna.

Köp ett gäng olika meloner. Kärna ur och skär i lagom stora munsbitar. Ringla över olivolja och vinäger. Hacka ner chili efter smak. Strö över färsk mynta eller koriander. Toppa eventuellt med pyttelite flingsalt.