När äldsta sonen önskar stuvade makaroner och falukorv till middag så är det klart jag ställer upp. Det känns väldigt exotiskt att göra stuvade makaroner eftersom jag gör det så sällan. Jag tycker om när barnen önskar middagar och blir överraskad av deras val. Om de önskat kroärtskockor eller krabba hade jag inte blivit förvånad men makaroner…hm, det är ett ovanligt val. En svensk klassiker som är en god vardagsrätt. Om du vara lite nördig väljer du gräddmjölk till stuvningen och lite nyttigare, hög kötthalt i korven. Vi serverade morötter och vitkål som tillbehör.
Stuvade makaroner, 4 pers
5 dl makaroner
2 msk vetemjöl
5 dl gräddmjölk
salt och peppar
Gör så här:
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölk och grädde. Koka under omrörning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Receptet kommer från Arla.