Salamichips med arrabiata

jan 31, 2020 | Gott och blandat, Snacks

Har du tröttnat på vanliga chips så tycker jag du ska testa ”salamichips med den här goda tomatröran. Lite extra lyxigt att du fram till årets för Mello.

SALAMICHIPS MED SALSA ARRABIATA

Receptet kommer från Vivavinomat.

Sätt på ugnen till ca 225 grader. Fördela salamiskivorna så att de ligger en och en på en bakpapperkläddplåt (Grädda i omgångar om inte alla får plats) och ugnstek salamin ca 7-10 minuter, håll koll så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna. Lägg gärna på hushållspapper så att överflödet fett sugs upp.

Skala tomaterna och skär i skivor. Lägg på bakpapper penslat med olja och ugnsbaka tomaterna och vitlöksklyftan ca 30 minuter i 150 graders ugnsvärme.  Ta ut och låt lufttorka 15 minuter.

Låt svalna. Mixa ihop ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar.

Servering:

Servera med gott bröd, crostini eller grissini.

83611650_114131223352710_6802078129176182784_n