Say cheese on cheese doodle day!

mar 5, 2014 | Okategoriserade

coctail party

Bilden kommer från sidan: http://www.all-art.org

Tro det eller ej men idag är det ”cheese doodle day” – ostbågens dag. Mat-firar-dagarna avlöser varandra. Jag är ingen ostbågefantast så jag kommer inte göra någon grej av den här dagen men gillar du ostbågar så varför inte köpa en påse och njuta av ”Jills Verenda” kl 21.00 på SVT1. Är du sugen på att ta ut svängarna och använda ostbågar i någon maträtt så finns flera varianter men jag tyckte ingen kändes tillräckligt god förutom den här. Den kommer från Hollywoodfrun Maria Montazami. Lycka till!

Cream cheesebollar med ”ostbågekross”! 25 st
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 8 torkade aprikoser
  • 3 msk sötmandel
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 1/2 dl ostbågar
  • 1 krm salt
  1. Låt färskosten blir rumsvarm, ca 30 minuter.
  2. Finhacka aprikoser och mandel. Blanda aprikoser, mandel, chiliflakes och salt med osten.
  3. Rulla till små bollar ungefär lika stora som en liten körsbärstomat. Lägg på ett fat och ställ in i kylen minst 1 timme, gärna över natten.
  4. Krossa ostbågarna till fina smulor. Rulla ostbollarna i ostbågesmulet och servera.

cream-sheese-bollar-med-ostkrokskross

Bild och recept kommer från: http://www.ica.se