Sjyssta lökar!

mar 9, 2015 | Okategoriserade

Trots att våren visade sig en kort stund igår och jag njöt av att äta min lunch utomhus så biter sig kylan fortfarande kvar här på ön. Alla vackra blommor som solade sig igår står och kniper ihop sig idag för att inte förfrysa. Jag trodde att jag kunde börja plocka bort lite vinterkläder men jag får minsann ha lite tålamod. Bästa maten när vinden viner utanför är soppa. Den värmer upp hela kroppen och man känner så både mätt och varm. Redo för nya tag utomhus. Trädgården och allt vårfix behöver trots allt göras. Vare sig solen är framme eller ej.

Idag tänkte jag bjuda på en klassisk ”Fransk löksoppa”. Jag har ett starkt barndomsminne från en av de första gångerna jag åt den. Mamma hade skadat sitt knä i skidbacken och var nyopererad. Vi hade en barnflicka under en period som hjälpte oss barn och som lagade mat tills mamma var på benen igen. Hon lagade den här soppan till oss. Så den här soppan är tillägnad Anette och mamma. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag. Ps. bra priser på sjyssta gula lökar just den här veckan. Kolla in annonsbladet.

fransk löksoppa