Skinkschnitzel, känn på den du!

apr 25, 2014 | Kött

Jag har ett minne av att min farfar lagade schnitzel och var en hejare på det. Men nu är det såhär att det finns ”schnitzel” och det finns ”schnitzel”. Jag har läst på och det finns vissa skillnader. Om du har lagat till en äkta ”wienerschnitzel” så har du använt kalvkött och serverat den tillsammans med den klassiska stekta potatisen och en enkel citronskiva. Ni har säkert en bild av en ihoprullad sardellfilé med en gäng kapris i mitten. Men det är ett skandinaviskt påhitt som vi bara äter här. Om du ska servera en schnitzel på skinka kan du kalla den just för ”schweineschnitzel”. Servera den tillsammans med klassisk pommes frites eller en god enkel potatissallad pimpad med olivolja, vinäger, salt och peppar. Personligen tycker jag en ihoprullad sardell med kapris hör till så toppa gärna ”schnitzeln” med det. Här kommer ett recept! Lycka till och smaklig spis! Ps. Kom ihåg att det är superpris på just skinkschnitzel i butikerna den här veckan. Nåt för söndagsmiddagen kanske!

Skinkschnitzel

  • 4 schnitzlar av skinka
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st uppvispat ägg
  • 2 dl ströbröd
  •   Garnering:
  • 4 skivor citron
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 4 tsk kapris
  • Pommes frites eller potatisallad
  1. Banka ut köttet, pressa lite citron över.
  2. Blanda mjölet med salt och peppar och vänd köttet i detta, vänd sedan i ägg och sist i ströbröd. Låt vila 10-15 min.
  3. Stek dem frasiga i smör.
  4.  Recept och bild kommer från www.recept.nu

schnitzel