Skorpor på hasselnötsmjöl!

maj 24, 2014 | Bakning

Ibland när man får oväntat besök är det kul att kunna bjuda på mer än en kopp kaffe. Jag har sällan frysen full med bullar och kakor för dom hinner ätas upp innan dom hamnar där. Jag har under en period bakat bröd och annat på olika ”nötmjöl”. Jag hittade det här receptet på baksidan av nötmjölspaketet. Dom går snabbt att sno ihop, det är i ugnen det tar lite tid. Visste du att hasselnötsmjöl är rikt på fibrer och ett bra alternativ till glutenfri bakning. Ps. Perfekt att bjuda Mor på, för du kommer väl ihåg att det är Mors dag imorgon söndag!

Till ca 16 skorpor behöver du:

4 dl hasselnötsmjöl, 1 tsk bakpulver, 2 msk mjölk, 2 små ägg, 8 torkade fikon.

Gör så här:

recept på skorpor

hasselnötsskorpor

 

Foto: Lina Lindblad