Släpp alla måsten och brodera en stund istället!

sep 23, 2015 | Gott och blandat

Varannan måndag träffas jag och ett tjejgäng. Vi besöker olika företag, skapar tillsammans eller bara umgås över en god middag. Igår broderade vi tillsammans. Det var fantastiskt kul. Jag har alltid haft en eller två fötter i den textila och kreativa världen, men nu känns det mer som att hela jag är i ”jobba-tvätta-laga-mat-familjevärlden”. Men det är också kul och en del av livet. Men efter igår kväll så kände jag verkligen att jag ska ta fram min stickkorg och mina vackra trådar och garner och skapa. För mig är det meditation att sticka eller brodera, enkelt sagt att fokusera på en sak. Det får mig att må bra. Vad får dig att må bra? Har du projekt som ligger och väntar som du är sugen att hugga tänderna i. För mig är hösten en period att reflektera och andas ut. Det är ok att sitta inne och pyssla med olika projekt. Tända ljus och elda i kaminen om du har en sådan.

Pyssla med trädgårdens frukt!

Recept på torkade äpplen:

ugn: 75 grader

Du behöver: några goda äpplen

Kärna ur äpplena och skala dem (valfritt). Skär ca 1-3 mm tunna ringar, enklast blir det om man använder en mandolin. Ju tunnare ringar, ju mer “chips-aktiga” blir dem.
Sprid ut skivorna på bakplåtspappersklädda ugnsplåtar och se till att skivorna inte ligger omlott.
Torka i ugnen tills äppleringarna blir torra och krispiga, det tar några timmar (ca 5 h).
Låt ugnsluckan stå på glänt så att fukten släpps ut. Lägg en grytlapp eller vikt kökshandduk i öppningen, så hålls luckan öppen.
Ta ut äppleringarna från ugnen och låt kallna. Förvara i en glasburk eller plastlåda.

  
Receptet kommer från Foodelicious.