Slipp sockerchocken med smart glass utan tillsatt socker!

maj 7, 2014 | Sött

Jag fick en kokbok av en vän någon vecka sedan. Jag kan inte låta bli att läsa den. Den heter ”Smarta sötsaker” – utan socker, gluten och mjölk. Jag har redan hunnit prova några recept. Den är riktigt bra och jag kan lova att det blir goda grejer. Till valborg gjorde jag en kladdkaka utan socker och mjöl. Blev den god, ja det kan jag lova. Men vad innehåller den tänker ni säkert. För i traditionella kladdisar så är det socker, mjöl, smör, ägg och kakao. Men nu kommer jag hålla er på sträckbänken några dagar, för det receptet kommer först på torsdag kväll. Den som väntar på något gott…

Men nu tänkte jag bjuda er på ett galet enkelt och gott recept på glass som du gör på 3 sekunder. Jag serverade mina barn det här i helgen och sa att det var glass. Dom åt och dom var glada och pricken över allt var att det inte blev någon sockerchock som det brukar bli när våra barn äter glass. En superglass som du kan göra många goda varianter på. Lycka till!

Mangoglass ca 4 pers

1 dl naturella cashewnötter eller 1/2 avokado, 250 g fryst mango, lite kokande vatten.

Gör så här: Mixa nötterna eller avokadon, och mango till en slät kräm. Tillsätt lite kokande vatten medan du kör om du vill ha mjukglasskonsistens. Servera gärna med varma bär och toppa med lite kokos. Njut!

 

mangoglass

 

Foto: Lina Lindblad