SMAKSATTA VÅFFLOR!

mar 25, 2019 | Okategoriserade

Nu är det dags att ladda inför våffeldagen som infaller den 25 mars. För mig är det här ett ganska nytt firande och jag är ganska bra på att glömma just den här dagen men i år kommer barnen garanterat påminna mig. Jag är förtjust i klassiska våfflor som toppas med grädde och varm hjortronsylt. Men idag har jag testat att smaksätta smeten. Min favorit blev hallon och kokos. Men de andra blev också fina. Testa dig fram och hitta din favorit!

Receptet är baserat på en förpackning på 280 g våffelmix.

Mixa ihop smeten enligt anvisningarna på paketet.

Dela upp smeten i fem skålar.

Smaksätt med i varje skål med:

1/2 dl hallon

1 msk kakao

1,5 msk kokos

1 nypa saffran

1,5 msk riven vit choklad

Grädda bäran en smak på varje hjärta så du får flera smaker i en våffla. Annars kan du grädda som vanligt. Toppa gärna med valfri grädde, sven choklad, kokos, bär, vallmofrön eller det som du tycker är gott.

IMG_1204