Smördegscheesecake med färska jordgubbar

apr 12, 2019 | Bakning, Sött

Funderar du vad vad du ska bjuda på för dessert i påsk som går snabbt att svänga ihop. Då är den här smördegsrullen med färska bär för dig. Enkel och supergod!

Receptet hittade jag på Elle mat & vin.

SMÖRDEGSCHEESECAKE MED VANILJ OCH FÄRSKA BÄR

5 minuter + gräddningstid

Ingredienser 
1 rulle smördeg (250 g)
300 g mjukost, Philadelphia
2 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver eller 1  vaniljstång (urskrapad)

Övrigt
1 äggula
färska bär
florsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 180-200 grader.
Rulla ut smördegen och kavla ut den en aning (ta inte bort degen från smörpappret)
Vispa ihop mjukost, äggulor, socker och vaniljpulver till en krämig konsistens.
Bre ut cremén på smördegen men lämna ett par cm på kanterna. Rulla ihop till en rulle med hjälp av smörpappret under degen.
Nyp ihop kanterna så inte fyllningen rinner ut.

Vispa äggulan och pensla på smördegsrullen.
Grädda enligt anvisningarna på paketet eller i ca 15-20 minuter tills gyllenebrun och fin. Alla ugnar är olika så ha koll på rullen i ugnen =)

Lägg på en massa bär och pudra över florsocker.

 

IMG_7017