Har du kokt potatis över är det här ett perfekt tillfälle att ta tillvara på potatisen och tillaga en ny maträtt. Supergott och enkelt!
Ingredienser 6 pers
- ca 800 kokt potatis
- 1 gul lök
- Smör att steka i
- 70 g ansjovis inkl spad
- en skvätt grädde
- 1/2 dl ströbröd
Gör så här:
- Skär den kokta potatisen i ca 2 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i skivor. Hetta upp en panna och smält smöret, tillsätt löken och låt den svettas till den blivit mjuk.
- Finhacka ansjovisen och tillsätt i pannan tillsammans med spadet. Låt steka en stund innan du vänder ner potatisen. Fräs till potatisen har fått lite fin gyllenbrun färg.
- Strö över strömbrödet, häll i en skvätt grädde. Vänd runt. Smaka av med sal. Strö gärna över lite persilja.

