Snabb nyttig lunchpizza!

mar 12, 2015 | Gott och blandat

Ibland känns det som huvudet är tomt på idéer som rör mat i allmänhet. Vad ska jag äta till lunch? Vad ska jag laga till middag? Jag har perioder då jag veckoplanerar och storhandlar en gång i veckan. Just nu handlar jag varannan dag och två middagar åt gången. Inte så praktiskt kanske men inspirationen kommer oftast butiken när jag får uppleva all mat. Det kan räcka för mig att gå till grönsaksavdelningen så kommer jag igång och idéer föds. Ett annat tips är att passa på att köpa nya kokböcker eller matmagasin. Jag äter oftast lunch hemma, då blir det antingen middagsrester eller så lagar jag till en snabblunch. Här kommer ett enkelt gott och snabbt recept. Ta vad du har hemma som topping.

Snabb blomkålspizza!

Du behöver: Blomkål, ägg, lite riven ost, ev färsk gurkmeja, bacon,valfri sallad, apelsin, tomat, koriander, granatäpplekäror (frysta eller färska). Olja eller smör att steka i.

Gör så här: Riv så mycket blomkål som storleken på en pannkaka, ca 1,5-2 dl. Blanda blomkålen med 1 ägg, lite riven ost, gärna lite riven gurkmeja. Smaka av med salt och peppar. Värm en stekpanna. Stek i smör eller olja. Fördela blomkålen i stekpannan. Platta till den och stek den som en pannkaka. Lägg upp på en tallrik.

Toppa pizzan med det du har hemma. Den här lunchen toppade jag pizzan med knaperstekt bacon, tomater, sallad, apelsin, grantäpplekärnor och koriander. Ringla över lite god olivolja. Smaklig spis!