Snabbt och gott med den trendiga blomkålen!

aug 20, 2014 | Okategoriserade

Jag försöker landa i vardagen men lever ändå kvar lite i sommarens måltidsvanor. Vilket betyder, äta sent och inte riktigt ha koll på vad som finns hemma utan jag freestylar ihop något av det som finns i kyl och trädgård. Jag ser det här som en möjlighet till att rensa och skapa nya recept av det jag har hemma. Ett bra tips är också att gå igenom frysen. I vissa frysar kan man nästan göra arkeologiska fynd om man har otur. Det jag använder vår frys till mest är frysta bär, limeblad och glass! Jag försöker köpa färsk mat så långt det går. Idag när fantasin lyste med sin närvaro hittade jag ett härligt blomkålshuvud. Tipp-topp! Blomkålen just nu den trendigaste grönsaken på marknaden. Plommonen i trädgården är precis mogna så dom fick också vara med. Så här blev det! Jag lovar, det var supergott! Kolla in receptet under bilden! Kram Lina

blomkåls

Du behöver till två portioner: några blomkålsbuketter, ägg, ost, någon sallad t. ex bladspenat, halloumi, gärna plommon, om du vill kan du även toppa med en god parmaskinka, olivolja, salt och peppar. Stek gärna i kokosolja.

Gör så här: riv blomkålen, blanda med två knäckta ägg och ca 0,5 dl valfri ost. Rör ihop till en lagom tjock smet. Klicka ut en portion i varm stekpanna. Stek gärna i kokosolja eller smör. Se till att blomkålen får fin färg. Då är den klar. Stek sedan halloumin gyllenbrun (på bilden är den lite hårt stekt 🙂 toppa med sallad, plommonklyfter, halloumi, olivolja, salt och peppar. Om du är köttätare kan det vara gott med några skivor parmaskinka. Smaklig spis alla blomkålshuvuden!