Snappa hit och snappa dit!

okt 17, 2016 | Okategoriserade


Det märks att barnen börjar bli stora när jag måste fråga om du hur ”Snapchat” funkar. Jag känner mig som en tant som inte hittar vad jag letar efter och hur man gör. Då är det tur att man har barn som är på väg in i tonåren. Genom att vara ännu mer delaktig barnens liv så krävs det att man hänger med i sociala medier. För vare sig man vill eller inte kommer det vara en stor del av barnens liv. Än så länge delas bara bilder inom familjen och närmaste vännerna. Men det gäller att hålla sig uppdaterad på vad som gäller och vad som händer. Det är tidskrävande men kul. Under tiden sonen spelar tennis försöker jag klura ut var jag hittar funktionen ”inställningar” på Snapchat. Efter 30 min lyckades jag. Hade jag haft en 11-åring till hjälp hade det väl tagit 30 sek högst. Men nu är jag på G! Ska börja snappa loss helt enkelt! 

Idag lagade jag middagen på 20 min samtidigt som jag serverade mellis till sonen som skulle på tennis och jagade höns hos grannen. Rekord i multitasking tror jag 😉 

Det gick så snabbt så jag hann inte ens ta nån bild! 

Kyckling

Ingredienser

Portioner: 4

4 port ris

Kyckling

4 kycklingfiléer

salt och peppar

1/2 msk olja

Sås

250 g pak choi

1/2 msk riven ingefära

150 g salladsärter

1 dl crème fraiche

1 dl vatten

1 msk japansk soja

1/2 msk honung

Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem ca 12 minuter i oljan i en stekpanna. Vänd då och då.

Sås: Ansa och dela pak choi på längden. Skala och riv ingefäran och strimla sockerärterna.

Koka upp crème fraiche, ingefära, vatten, soja och honung i en kastrull. Lägg i salladsärter och pak choi och lägg på ett lock. Koka upp och dra av från plattan och låt stå under lock ca 2 minuter. 

Servera kycklingen med riset och grönsakerna i såsen.