Det är underbart när barnen vill baka eller laga mat och testa sig fram i köket. Idag blev det bakning efter skolan som resulterade i kolakakor, freestylade chokladbollar som fick frysas in för smeten var för lös och sockerkaka. Fredagsmyset och lördagsgodiset hade barnen fixat på egen hand. Skön start på helgen! Hoppas du får en mysig helg! Nästa vecka är det dags att ladda inför första advent.
Här kommer receptet på en saftig sockerkaka.
200 g smör eller margarin
2 1/2 dl socker¨
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en form (avlång, eller rund med hål i mitten)
Vispa smör (ej smält) och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
Rör ner grädden.
Blanda i de torra ingredienserna. Vänd runt.
Klicka ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 45 min- 1 timme
Känn med en sticka så den är lagom torr inuti. Ps. Jag föredrar dock lite klet på stickan så jag brukar låta min kaka vara inne i ca 45 min.