Sockerfri hallonsylt med chiafrön!

nov 14, 2019 | Okategoriserade

Sockerfri hallonsylt med chiafrön!

Så enkel och så god sylt. Varför har jag inte testat den här tidigare. Nu är det den här sylten som gäller om jag eller barnen önskar något sött men nyttigt till frukostgröten eller mellanmålet. Receptet hittade jag i den fina inspirerande kokboken ”Little green kitchen”

Receptet hittar du här:

Ingredienser:

  • 3-4 mjuka, urkärnade dadlar, mosade
  • 1 dl vatten
  • 250 frysta bär (hallon, jordgubbar, blåbär, björnbär eller vinbär)
  • 2 msk chiafrön
  • 0,5 tsk Smaksätt gärna med mortlade kardemummakärnor

Gör så här:

  • Lägg dadlarna i en liten kastrull, tillsätt vattnet och koka upp. Tillsätt bär och chiafrön och rör om. Koka upp igen, ta bort kastrullen från värmen och låt stå i 15 min med locket på glänt, eller tills sylten tjocknat. Rör om då och då så att inga klumpar bildas. Om du vill ha en helt slät sylt kan du mixa den med en stavmixer (gäller särskilt för större bär som jordgubbar eller björnbär).
  • Förvara i en lufttät burk i kylskåpet i upp till 5 dagar.

Servera sylten till din ”Kesofrutti”.

Blanda ihop: (2 portioner)

  • 1,5 dl naturell keso
  • 1,5 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servera i glas. Toppa med granola och sylten. Supergott till frukost eller mellanmål.