SOMMARLUNCH!

jul 3, 2018 | Fisk

Måste bara få dela med mig en av mina favoritluncher som vi gärna äter på sommaren. Rökt fisk med färskpotatis, en god sallad och den här fantastiska örtagårdssåsen. 

Recept på örtagårdssåsen från Anna Bergenström 

4-6 pers: 1 litet paket hackad fryst spenat (125 g), 3 dl gräddfil + 1,2-1 dl majonnäs, 2-3 msk finskuren gräslök, 1/2-1 dl finhackad dill, 1 pressad vitlöksklyfta, 2-3 tsk senap, ca 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, (1/2 tsk torkad smulad dragon eller 1 msk färsk), 1-2 msk vinäger.

Tina spenaten, låt den kallna och rinna av väl. Blanda med övriga ingredienser. Smaksätt med salt, svartpeppar och gärna med dragon och vinäger. Låt såsen dra minst ett par timmar. Servera den i separat skål.

36551444_10156464241142673_4393998959694053376_n