Sopptider!

sep 15, 2016 | Fisk, Skaldjur, Soppor

På radion sa dom att det förmodligen är sista veckan med sommarvärme. Det är alltså nu man ska dra på sig strumpor igen och försöka komma överens med alla byxor som vilat i garderoben i några månader. Det blir spännande både för mig och barnen att se om kläderna passar. Jag tror att många byxben blivit för korta…och att det behövs en uppdatering.

En höstfavorit för mig är soppan. Vi äter den året runt i vår familj men på hösten gör den mest nytta eftersom den värmer så gott. Man kan göra soppa på mycket och framför allt om du tycker själv att du har ett tomt kylskåp så kan jag lova dig att en soppa kan du alltid knåpa ihop. I måndags blev jag bjuden på en god soppa signerad min husgud ”Anna Bergenström” tillagad av min goda vän Anne. Jag rekommenderar den varmt en härlig höstdag som denna!

Soppa med räkor och avokado ”Anna Bergenström”

4 finhackade schalottenlökar

Lite smör

Några strån saffran t.ex 1/3 paket

8 dl fiskbuljong (tärning)

1 dl pastastjärnor

Citron eller vitt vin

1 dl crème fraiche

300 g räkor

1-2 avokado

Gör så här:

Fräs lökhacket i smör på svag värme. Smula ner saffran och späd med buljongen. Lägg i pastastjärnorna och koka tills pastan är mjuk. Rör ner crème fraiche. Smaka av med lite pressad citron eller torrt vitt vin. Kanske också lite nymald svartpeppar. Servera soppan nylagad med rensade räkor och skivor av avokado. Gärna också gräslökshack.

Servera med nyrostar bröd gärna i form av hjärtan. Se bild.