Sotad laxceviche!

nov 20, 2019 | Fisk, Vego

Sotad laxceviche – 6-8 portioner på julbordet eller buffén, eller en lättare lunch för 2-3 pers.

Du behöver:

  • 1 dl färskpressad limejuice (ca 3 lime)
  • 1 dl färskpressad (ca 2 citroner)
  • 1 kruka koriander
  • 1 gul urkärnad och skivad habanero
  • 1 tunnskivad rödlök
  • 500 g laxfilé
  • 1 tvättad & kokad sötpotatis med skal
  • 1 hel kokad majskolv
  • salt
  • 1/2 ask körsbärstomater

Gör så här:

  • Mixa lime- och citronjuice med hälften av koriander och habanero.
  • Tillsätt hälften av rödlöken och mixa några sekunder, 3-4 gånger. Sila av vätskan.
  • Skär laxen i ca 10 bitar och sota på skinndelen i en het stekpanna ca 40 sekunder. Låt svalna.
  • Skiva sötpotatisen och skär av majskornen från kolven.
  • Blanda ihop resterande habanero, rödlök, tomat, sötpotatis och majs i en bunke. Tillsätt laxbitarna och häll på den silade vätskan, låt dra i 5-10 minuter. Lägg i serveringsskål eller portionera upp i glas. Toppa med koriander.

IMG_8393