Nu är det många som har sportlov. Gör din egen våffelsmet och bjud in vänner och familj på en våffla i solen. Toppa det hela med egen sylt. Se recept nedan. Smaklig spis och trevligt sportlov!
VÅFFELSMET
100 g smör | |
4 dl vetemjöl | |
2 tsk bakpulver | |
1 tsk strösocker | |
0,5 tsk salt | |
3,5 dl vatten |
Sylt
5 dl blandade bär | |
0,5 st vaniljstång | |
1 dl syltsocker |
Tillbehör:
Vispad grädde |
GÖR SÅ HÄR
1. Sylt: Lägg bären i en kastrull. Halvera och skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg vaniljfrön och stång i kastrullen och låt koka utan lock ca 5 min. Rör i sockret och koka sylten ca 2 min. Skumma väl och häll upp sylten i en burk. Låt sylten kallna.
2. Våfflor: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
3. Grädda våfflorna i våffeljärn och servera dem nygräddade med sylt och grädde.
Recept från ”Allt om mat”.