Broccolisallad med granatäpple

jan 2, 2019 | Vego

Den här salladen är krämigt god och granatäppelkärnorna får upp syran. Den funkar fint som ett tillbehör till kött, fisk eller fågel eller som huvudmåltiden där rökt fisk eller vegobiffar är gott till.

Broccolisallad från ”Green Kitchen Stories”

Du behöver

  • färska broccolihuvuden
  • liten rödlök, finhackad
  • granatäpple, kärnorna
  • 150 g russin (2,5 dl)
  • 75 g solrosfrön, rostade (1,25 dl)
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 0,5 tsk havssalt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre munsbitar.
  2. Dela stjälken på längden och skiva den tunt.
  3. Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön. Rör om så att allt blandas.
  4. Tillsätt yoghurt och salta och peppra efter eget tycke och smak. Rör om salladen med händerna så att alla broccolibuketter täcks av yoghurten. Servera.

IMG_3091