Stora som dasslock!

apr 13, 2015 | Kött

Några dagar innan vi åkte till Motala ringde min äldsta son till sin morfar och berättade att han väldigt gärna ville laga schnitzel. Andra dagen i Motala stod barnbarn och morfar och bankade ut kött med en kastrull. Målet var så klart storleken på ett dasslock. Men de blev nog snarare storleken på en tallrik. Men det är tillräckligt. Vi åt schnitzeln tillsammans med klyftpotatis,citron, kapris,sardeller och gröna ärtor. Barnen åt med god aptit och numera önskas schnitzel varje gång vi passerar köttdisken. Gott betyg med andra ord.

Gör så här:

  • ca 550 g skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
  • Kapris
  • Sardeller
  • Potatis
  • Gröna ärtor
  1. Schnitzel: Salta och peppra köttet. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek köttet i matfettet ca 5 minuter på varje sida så att det får en gyllenbrun och krispig yta. Servera tillsammans med klyftpotatis och ärtor, citronskiva toppad med en rulle sardell som är fylld med kapris. Smaklig spis!