Strömmingslåda!

nov 4, 2020 | Fisk

Jag minns när vi fiskade strömming på bron i Skeppsgården när jag var liten. Vilken känsla att stå och rycka i linan och sen hala upp 3-5 strömmingar om man hade tur. Jag tycker om att fiska. Innan jag blev mamma fiskade jag ofta, helst gädda. Ofta släpptes fisken i igen. Fiska är meditation för mig. Här kommer ett gott och klassiskt recept på strömmingslåda som vi gärna lagar. Smaklig spis och glädje i köket.

Strömmingslåda

Ca 600 g rensad strömming, ströbröd, en skvätt grädde, några klickar smör

Fyllning: 1 dl hackad dill, 75 g kaviar, en hackad och lätt stekt gul lök.

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Rensa, skölj och klipp eventuellt ryggfenan. Blanda ihop dill, kaviar och lök. Fördela fyllningen på strömmingsfiléerna. Vik ihop dom tvärsöver och lägg dem i en smord ugnssäker form. Slå över en skvätt grädde. Strö över lite ströbröd och klicka ut lite smör över filéerna. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Servera lådan tillsammans med ett gott potatismos och en härlig sallad.