Strongman och paj på fallfrukt!

sep 14, 2015 | Bakning

Efter en intensiv och innehållsrik helg med allt från Strongmantävling där maken tog hem segern till bakning på fallfrukt i trädgården så har jag landat i vardagen igen. Men det är inte en helt vanlig måndag. Vi har nämligen besök av min mamma. Så förhoppningsvis kommer ni skymta henne på bloggen den här veckan. Imorgon och resten av veckan kommer vi köra lite träningstema på bloggen med olika tips!

Dagens recept blir en godbit från helgen, en klassisk äpplepaj.

SMULDEG

100 g smör, rumstempererat

30 g strösocker (2 msk)

120 g vetemjöl (2 dl)

60 g havregryn (1,5 dl)

8 g vaniljsocker

FYLLNING

4­5 äpplen, gärna Ingrid-Marie

kanel och strösocker

Smuldeg

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla ingredienser och nyp ihop med fingertopparna, arbeta ihop till en smuldeg.

Fyllning Skala och skiva äpplena i lagom stora bitar. Lägg äppelbitarna i en rund keramikpajform, strö kanel, strösocker. Smula över smuldeg. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 30­-35 min. Ta ut och låt svalna. Servera med vaniljglass.