Ja, det är sant, pizza kan faktiskt vara hälsosamt. Visst låter det spännande med blomkål istället för klassisk pizzabotten. Jag måste erkänna att jag inte har bakat denna pizza än men det kommer ske inom snar framtid. Jag kände bara att jag ville dela med mig av det här receptet för det lät så gott. Ibland så kommer pizzasuget när man inte orkar ställa sig och laga mat eller om man inte har någon inspiration. En vanlig pizza är ju inte supernyttigt men väldigt gott ibland med rätt råvaror. Men om du vill äta en nyttigare variant så testa den här pizzan. Smaklig spis!
Blomkålsbotten med lax och kapris, 4 personer
1 blomkålshuvud, 3 ägg, 2 vitlöksklyftor, 1/2 tsk havssalt, 1/2 tsk nymalen peppar, ev 1 msk fiberhusk (kan uteslutas).
Fyllning
1 paket philadelphiaost, 1 msk färsk och finhackad dill, 1 msk citronsaft, 200 g rökt lax, 1 msk kapris, 1 liten rödlök i skivor, 2 färska dadlar (kärna ur).
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Kör blomkål i matberedaren eller med stavmixern så den blir till smulor, och tillsätt de övriga ingredienserna. Forma 8 små runda pizzor och lägg dem på en bakplåt. Grädda bottnarna i 30-35 min i 175 grader. Smörj philadelphia på bottnarna, skär till fyllningen och fördela på bottnarna. Klar att servera!
Recept och bild kommer från tidningen ”I form”.