Supergod, och enkel dessert till fredagsmyset!

aug 29, 2014 | Okategoriserade

Vaknade glad och utvilad. Den senaste tiden har jag varit en duktig besökare på CrossFit boxen. Känner mig pigg och full med energi trots att vissa nätter inneburit mindre sömn pga barn som går i sömnen eller behöver göra toalettbesök men tror att toaletten är i sängen. Ja, ni förstår vad jag menar. Men ni har väl hört uttrycket ”one apple a day keeps the doctor away”. Det är kanske just alla äpplen jag äter plus all träning som gör att jag står på benen och mer därtill. Vi har glädjen att ha två äppleträd i vår trädgård. Dom är bra till många olika saker. Klättra i, viloplats för hönsen, förankra hängmattan i, dom ger fantastisk frukt. Håller oss friska. Vi försöker ta hand om all frukt, till och med hönsen hjälper till med det som är maskätet. Igår gjorde vi den här superenkla desserten. Det blev inte några rester, och det tolkar jag som ett gott betyg. Här kommer några fler tips du kan göra med äpplen. Ps. Det finns grymma äpplen i affärerna nära dig. 

* Servera stekta äpplen till blodpudding. Jag lovar att det blir succé.

* Kärna ur och skär äpplet i tunna ringar. Torka i ugn eller häng på en pinne. Supergott att strö över yoghurten.

* Ta ur kärnhuset och fyll det med mandelmassa. Pudra gärna över lite kanel och riv över lite muskotnöt. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min beroende på storlek. Servera med fluffig vaniljsås eller vispgrädde. En av mina absoluta favoritdesserter.

äpplen, stekta i kanel och råsocker

Recept på stekta äpplen till fyra barn och en mamma!

Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och krydda med kanel och råsocker. Ta så mycket socker som du tycker behövs eftersom sötman kan skilja beroende på äpplesort. Värm en stekpanna och lägg i en rejäl klick med smör. Stek äpplena tills de börjar kännas mjuka utan att bli ”överkokta”. En balansgång och smaksak.

Servera med smarrig fluffig grädde eller  vaniljvisp. Med önskan om en härlig fredag!