RÄKSALLAD
- 300 g räkor
- 1 st stor avokado, skurna i tärningar
- 2 st tomater, urkärnade och skurna i bitar
- 150 g blandsallad
- 0.5 st pressad citron
SAFFRANSMAJONNÄS
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl majonnäs
- 1 st litet paket saffran
- Salt, svartpeppar
- Gör så här: Börja med att hälla ner saffranet i vinägern och rör om. Låt det stå och dra sig.
- Blanda ihop räkor, tomater och avokado i en skål. Ta fram en annan skål och blanda ihop majonnäs och vinägerröran. Ja, och nu blandar du igen, denna gång saffranmajonnäsen och räkröran. Smaka av, salta och peppra. Mmmm.
- Nu lägger du lite sallad på en tallrik och pressar lite citron över, för att sedan klicka på de ljuvliga saffransräkorna. Recept från Emma Hamberg & Anette Rosvall.
Bild Jenny Grimsgård