Svalkande räksallad!

jun 11, 2014 | Skaldjur

När solen står högt på himlen är jag sugen på mer sval än varm mat. En räksallad är perfekt som lunch, middag eller varför inte på utflykten. Om jag tar med den här salladen brukar jag lägga räkröran i en burk och de andra ingredienserna i en annan för att det inte ska gegga ihop sig för mycket. Hoppas du får en skön dag i solen! Kolla in annons bladet den här veckan för bra pris på räkor.

RÄKSALLAD

  • 300 g räkor
  • 1 st stor avokado, skurna i tärningar
  • 2 st tomater, urkärnade och skurna i bitar
  • 150 g blandsallad
  • 0.5 st pressad citron

SAFFRANSMAJONNÄS

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 st litet paket saffran
  •   Salt, svartpeppar
  1. Gör så här: Börja med att hälla ner saffranet i vinägern och rör om. Låt det stå och dra sig. 
  2. Blanda ihop räkor, tomater och avokado i en skål. Ta fram en annan skål och blanda ihop majonnäs och vinägerröran. Ja, och nu blandar du igen, denna gång saffranmajonnäsen och räkröran. Smaka av, salta och peppra. Mmmm.
  3. Nu lägger du lite sallad på en tallrik och pressar lite citron över, för att sedan klicka på de ljuvliga saffransräkorna. Recept från Emma Hamberg & Anette Rosvall.

Bild Jenny Grimsgård