Linser med bladspenat & sötpotatis

jan 12, 2022 | Varmt, Vego

Ibland springer jag på recept och sen glömmer jag var jag hittat det och vem som skapat det. Det här receptet dök upp i mitt flöde och vips så hade jag svängt ihop det…otroligt enkelt men SÅ gott. Rena enkla enkla smaker. Perfekt nu i januari efter all eventuell julmat. Hatten av för kocken till det här receptet.

Linser med bladspenat och sötpotatis

Jag svängde ihop det på en höft. Titta på bilden för mängden mat för en portion.

Du behöver:

  • Belugialinser
  • Gul lök eller silverlök
  • Olivolja
  • Vinäger
  • Bladspenat
  • Citronsaft
  • Salt
  • Sötpotatis

Gör såhär:

Börja med att tärna sötpotatisen och rosta den i ugnen på 250 grader i ca 20-30 min.

Under tiden kokar du linserna enligt instruktionerna på förpackningen. Det tar ca 20 min.

Skala och skär löken i strimlor. Stek den långsamt med lite olivolja under lock i ca 10-15 min. Häll på några matskedar vitvinsvinäger och låt det puttra ihop. Häll av linserna och vänd ner dom i löken. Vänd runt. Lägg ner några rejäla nävar bladspenat och vänd runt.

Grunda en tallrik med en rejäl klick tjock yoghurt som du blandat ihop med lite citronsaft. Jämna ut yoghurten så den täcker halva tallriken. Addera linsröra och sötpotatis. Ät och njut.