Tacotårta!

okt 25, 2019 | Gott och blandat, Vego

För många är Taco en given fredagsmiddag. Det finns många varianter. Fishtaco, tacopaj m.m. Jag har testat att göra en ”tacotårta” i en sockerkaksform. Man fyller den med tortillabröd, köttfärs och alla grönsaker. Gott och enkelt. Mindre disk 😉 Det är gott att servera en guacamole och nachochips till ”tårtan”.

Ps. Jag tror den här rätten är perfekt på kalaset 🙂

TACOTÅRTA

  • Sockerkaksform
  • 8 tortillabröd
  • ca 500-800 g blandfärs
  • Olja att steka i och pensla formen med
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
  • 1 liten burk majs, avrunnen
  • 2 dl riven ost
  • En näve tomater, skurna i bitar
  • En näve paprika, urkärnad och skuren i mindre bitar
  • 1/2 rödlök, skalad och fint skivad
  • 1,5 dl turkisk yoghurt

Tillbehör: Nachochips, guacamole, tjock yoghurt

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Värm en stekpanna. Tillsätt oljan. Steka blandfärsen på medelvärme. När färsen är genomstekt tillsätter du påsen med tacokryddan. Blanda runt ordentligt.
  • Ta fram sockerkaksformen. Smörj in den med lite olja. Börja med att lägga tre tortillabröd i botten som ligger omlott med varandra runt mittendelen på formen. Stoppa sedan i ett bröd taget mot ytterkanten av formen tills de når botten. De ska sticka upp en bra bit ovanför formen. Fortfarande omlott. (se bilder).
  • Grunda formen med lite ost. Fyll sedan på med hälften av färsen, grönsakerna, 1 dl ost, några klickar av yoghurten. Avsluten sedan med att fylla på med resten av blandfärsen och osten. Täck fyllningen med tortillasbröden som sticker upp. Vik över och tryck till så de ligger omlott.
  • Ställ sedan in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt den vila någon minut innan du vänder på den. Jag valde att dekorerna med lite tjock yoghurt, koriander och krossade tacochips.

IMG_3894IMG_3904